IN DE PERS

‘’Vandaag spreken we met een bijzondere vrouw, uitgeroepen tot jong ondernemerstalent van 2019. Ze heeft klanten zoals eBay, Booking.com en Apple; niet de minste zeg maar.’’
''Het is gewoon heel normaal om continu fouten te blijven maken. Je moet eigenlijk bedenken als ondernemer, wat ik ga doen is elke dag een probleem oplossen. Dat is wat een ondernemer doet. Dus elke keer als je faalt, gewoon weer opstaan en denken: okay, weer wat geleerd, die fout ga ik niet meer maken.''
''Heel veel mensen hebben een to-do lijstje. Ik zeg altijd: maak een to-darelijstje, een lijstje wat je moet durven doen. Want als je een to-dolijstje hebt, dan heb je heel veel dingen die je misschien wel doorschuift omdat je het eigenlijk een beetje eng vindt en dan kom je er nooit aan toe. Maar met een to-darelijstje moet je elke dag iets kiezen wat je eng vindt en wat je verder brengt.''

ARTIKELEN

Ik ben uitgeroepen tot FD Jong Ondernemerstalenten 2019: de vernieuwers van 2019.

Onder meer Apple, eBay en Booking.com kan ze tot haar klanten rekenen. Daarnaast verdient ze geld met het Instagram-account C.Academy. Daarop geeft ze cursussen voor startende ondernemers, over bijvoorbeeld productiviteit en hoe je je tarief bepaalt. Zelf is ze nog lang niet uitgeleerd.

‘Ik wil steeds meer overlaten aan mijn team, en leren hoe ik het schuldgevoel weghaal als ik zelf minder werk.’ En ja, ook dit leerproces deelt ze met haar volgers op Instagram.

“Ken je het spelletje Roller Coaster Tycoon?", vraagt Van ‘t Wout. “Dat speelde ik als kind urenlang. Dat je duizend dingen tegelijk in de gaten moet houden. Iets uitvoeren, dat laten groeien en er geld voor vragen.”

Ondernemerschap is wat haar betreft “één grote personal development game. Jezelf uitdagen en continu slimmer en beter worden. Dat vind ik er te gek aan.”

'Ik verhuur mijn huis voor vergaderingen en woon gratis' "Een week later tekende ik het contract voor een pand op de Prinsengracht. Tijd om te gaan shoppen was er niet, dus ik heb bij online webwinkels mijn hele interieur bij elkaar gezocht. Alles werd betaald van het beetje spaargeld wat ik had, verder ben ik door blijven kopen tot alle rekeningen maximaal in het rood stonden, en alle creditcards tot de uiterste limiet gebruikt: en toen moest het maar ‘af’ zijn. Geld vloog met duizenden euro's van mijn spaarrekening, ik gaf per dag meer uit dan normaal in maanden."

De groep kwam, vond het geweldig en bleef komen. En daarna nog meer bedrijven. Mond-tot-mondreclame werkte goed. Ik begon mijn leven via Instagram te delen, waar ik ook klanten vandaan haal. Een bericht op LinkedIn werd 300.000 keer bekeken, en resulteerde in een aantal vaste grote klanten als Booking.com, Catawiki en bekende banken.

Onderneemster Charlotte van 't Wout over haar grote visitekaartjestruc en andere tips voor zakelijk succes in 2019. 

''Voor Spot had ik bijvoorbeeld al visitekaartjes besteld voor het überhaupt een bedrijf was. Volgens mij heette het toen nog niet eens Spot, maar City Lounge. Niet zo'n goeie naam achteraf, haha!''

”Ik had zelf al wel gehoopt dat zoveel mensen er enthousiast over zouden zijn”, vertelt Charlotte, die al langer cursussen geeft, lachend aan de telefoon. Ze legt uit hoe ze op het idee is gekomen. ”Ik zat er al langer over na te denken om een e-cursus te maken, maar het opnemen van filmpjes daarvoor kost heel veel tijd. En ik dacht dat het voor mensen veel leuker zou zijn als ze de cursus gewoon konden volgen op Instagram, in plaats van in te loggen op een apart platform.”

"Ik stopte er al mijn spaargeld in en stond maximaal rood op mijn creditcard en rekeningen, dus wist: als dit concept niet binnen een maand werkt, moet ik mijn huis uit. Dat was best spannend.

Ik heb het allemaal zelf gefinancierd, zonder investeerders, leningen bij de bank of ouders. Na twee maanden kon ik al mijn tweede locatie openen."

Lees het interview

Charlotte van ‘t Wout (31) is fervent lezer van zelfhulpboeken. Schrijft een zelfhulpgoeroe voor dat het goed is om op vijf uur op te staan, Charlotte doet het. Alles, maar dan ook alles om haar leven productiever te maken, past ze toe. 

Luister de podcast hier.

Deze vernieuwende manier van leren is bedacht door ondernemer en coach Charlotte van ‘t Wout. Sinds de oprichting van haar C.Academy afgelopen juni hebben al meer dan 2.400 mensen meegedaan. 

Via via belandde ik eind september op het Instagramaccount van Charlotte van 't Wout. Een bewonderenswaardig type: ze is mijn leeftijd, werkte ook ooit als freelance journalist maar inmiddels runt ze zeer succesvol zowel SPOT, vier Amsterdamse panden waar je kunt werken of vergaderen, als C.Academy.

Lees het hele artikel hier.

Toen ik vorig jaar C.Academy startte, heb ik dan ook mijn eigen plan getrokken. Ik heb het bedacht, ontwikkeld en gelanceerd, zonder het van tevoren te delen met anderen. Vraag alleen advies aan mensen die al bereikt hebben wat jij wilt bereiken of die het leven leiden dat jij ook zou willen leiden.

Lees het hele artikel hier.

Charlotte is ondernemer, influencer en spreker en begon haar imperium met het verhuren van vergaderlocaties. Daar kwam C.Academy bij, waarmee ze cursussen op Instagram aanbiedt over bijvoorbeeld productiviteit en introversie, en inmiddels is ze een veelgevraagd spreker over onderwerpen als ondernemen, financiën en woman empowerment.

 

Lees hier het heel artikel. 

"Uitgeroepen tot FD Jong Ondernemerstalent

2019''

"Vergaderen kan ook hip en zonder systeemplafond".

Lees hier het artikel van de NOS 

Charlotte van 't Wout

Kantoor

Herengracht 498

1017 CB Amsterdam

team@charlottevantwout.com

Don't leave without following me ♥

  • Instagram
  • YouTube

Fotografie: Elke Verbruggen, Muk van Lil © 2020.