About

Elke Verbruggen fotografie-Charlottevant

Is het Céline of Charlotte?

Ik heb twee voornamen: Céline en Charlotte, maar ik word meestal Charlotte van 't Wout genoemd.

In het buitenland noem ik mezelf (vrij vertaald) Celine Woods - probeer een Amerikaan maar eens 'Van 't Wout' te laten zeggen ;)

Voordat ik ondernemer werd..

..was ik digital nomad

Ik woonde en werkte voor ik ondernemer werd als digital nomad in onder andere Bangkok, San Francisco, Tokio, Bali, New York en Singapore. Nu heb ik inmiddels een huis in Amsterdam, maar ben vaak op Bali of in de USA te vinden.

IMG_8631 2.JPG
SHOOT%20CHARLOTTE-132_edited.jpg

...en 7 jaar journalist

Na de Master Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam heb ik zeven jaar als freelance economisch journalist geschreven voor (voornamelijk) NRC Handelsblad. Expertise: ondernemerschap, tech en zelfontwikkeling. Ook heb ik anderhalf jaar als videocolumnist voor AD carrière-advies gegeven.

 

En ben ik nu columnist voor FD waarin ik ondernemers advies geef.

Ik was doodsbang voor de camera

Als introvert & typische journalist dacht ik dat video niks voor mij was. 'Ik ben beter achter mijn laptop'. Tot ik drie jaar geleden mijn camera pakte en op Instagram ben gaan vloggen. In een paar jaar tijd kreeg ik 43.000 volgers die mijn dagen volgen en heb ik een succesvol cursusbedrijf opgezet. 

SPOTstudios-highres-byMuk-8.jpg

Ik was blut en verhuurde mijn woonkamer als vergaderruimte 

Mijn eerste bedrijf startte ik omdat ik graag mooi aan de gracht wilde wonen maar dat niet kon betalen. Ik huurde een prachtig monumentaal pand, ging er wonen én stelde mijn woonkamer en keuken beschikbaar als 'vergaderruimte'. Voor 800 euro per dag.

​​

Bedrijven als Apple, Google, Booking.com, eBay, Gemeente Amsterdam, Heineken en ING wilden mijn 'unieke' vergaderruimte huren. Dat was de vliegende start van mijn eerste bedrijf: SPOT. 

Binnen drie jaar had ik vier vergaderlocaties aan de grachten van Amsterdam en een team van 15 om het te helpen managen.

 

Het was prachtig en leerzaam, maar na drie jaar had ik al mijn ondernemersdoelen gehaald met dit bedrijf en sloot ik SPOT. Ik heb daar een podcast over gemaakt. 

Forest

En ik verdiende een miljoen met cursussen op Instagram

Mijn tweede bedrijf ontstond in juni 2018: C.Academy. Ik bedacht - als eerste wereldwijd - het fenomeen Instagramcursus. Een cursus die je compleet op Instagram kunt volgen: alle lessen en tricks vind je in 'stories' op Instagram. 

 

Ik bedacht het idee op maandagmiddag, knutselde die avond een webshop in elkaar waar je een kaartje kon kopen en bracht het de volgende ochtend op de markt. Twee dagen later begonnen 500 mensen met de cursus.

Inmiddels zijn we 2,5 jaar verder en hebben meer dan 15.000 cursisten een van mijn 5 cursussen gevolgd. De cursussen zijn ook verder ontwikkeld: het is niet alleen maar op Instagram, maar ook te volgen op video-platforms, met podcasts, transcripten en livesessies.

9241480179962774918_edited.jpg

Officiële bio & cijfers

  • Geboren in 1987 (33 jaar)

  • Opgegroeid in Arnhem

  • Gestudeerd aan Radboud Universiteit in Nijmegen

  • Een master Journalistiek afgerond aan de UvA

  • 1.83 meter lang​

Celine Charlotte van ’t Wout is ondernemer, investeerder, spreker en vlogger. Ze zette zichzelf op de kaart als ondernemer met haar bedrijf SPOT, waarmee ze vergaderlocaties aan de Amsterdamse grachten verhuurde. Daarnaast lanceerde zij als eerste in de wereld het fenomeen van Instagramcursussen met haar bedrijf C.Academy.

 

Intussen hebben al meer dan 15.000 cursisten deelgenomen aan een cursus of masterclass. Op Instagram heeft Charlotte meer dan 43.000 volgers en vlogt zij over haar dagelijkse ervaringen als ondernemer. Door het FD werd zij uitgeroepen tot Jong Ondernemerstalent van 2019. Ze schrijft ook columns voor FD over ondernemen. 

Foto's nodig voor pers? Kijk hier. 

Misschien ook leuk...

4.png
5.png
6.png
1.png
2.png